BEDRIJFSWAGENINRICHTINGEN

Modul-System

MODUL-SYSTEM

We kunnen uw lege voertuig ombouwen tot een volledig functionerende bedrijfswagen met onze modulaire inrichtingssystemen en legborden voor bestelwagens. Wij bieden een volledige bestelwagenombouw, die naast de onmisbare wageninrichting modulaire vloeren en zijwandbekleding, voertuigelektronica, accessoires, voertuigbelettering kan omvatten.

We bouwen inrichtingen in een breed scala aan bestelwagens en commerciële voertuigen in, waaronder lichte bedrijfsvoertuigen en pick-up trucks. Ongeacht in welke branche u werkt of wat voor voertuig u hebt, wij hebben een bestelwageninrichting die past bij uw bedrijf, zowel voor een enkele bestelwagen als voor een geheel wagenpark.

 

VOORDELEN

  • Modulaire inrichtingen met korte installatietijd.
  • Lichtgewicht inrichting zorgt voor meer laadvermogen of lager brandstofverbruik.
  • Goed voor het milieu; lagere brandstofkosten betekenen een lagere CO2-uitstoot.
  • Grotere flexibiliteit voor uw dagelijkse activiteiten met onze op maat gemaakte opbergmogelijkheden.
  • Uitgebreide functionaliteit met accessoires voor een efficiëntere werkruimte.
  • Robuuste, duurzame en botsingbestendige bestelwageninrichtingen.
  • Niet-beschadigende installatie van de inrichting om de restwaarde van de wagen te beschermen.
Maak een kit of maat voor uw bedrifswagen

MAAK EEN KIT OP MAAT VOOR UW BEDRIJFSWAGEN

We bieden een reeks vooraf ontworpen kits, op maat gemaakt voor elke auto.
Selecteer hieronder uw voertuig om de beschikbare oplossingen te bekijken.

 

Dubbele vloer

Naar de producten »

Voor lichte bedrijfsvoertuigen in het kleinere segment worden oplossingen met dubbele laadvloer steeds populairder. Dit omdat ze het gebruik van de laadruimte maximaliseren.

MEER LEZEN

Extra lange laden, bedoeld voor zware en omvangrijke lading, worden onder de dubbele vloer geïnstalleerd. Elke lade heeft een draagvermogen van 80 kg, of 100 kg als er een rubberen versterkingsplaat wordt gebruikt. De laden kunnen ongeveer 80 procent worden uitgeschoven en de kogellager oplossing maakt ze zowel stabiel als gemakkelijk te bedienen. Andere accessoires dragen bij aan meer functionaliteit.

De dubbele vloer is bovenop de laden geïnstalleerd. Voor de best mogelijke combinatie van lichtgewicht en robuustheid zijn de vloeren vervaardigd uit een sandwichmateriaal met aluminium aan de boven- en onderkant. Afwerkstrips van aluminium zijn inbegrepen voor een mooie afwerking.

De dubbele vloer heeft geïntegreerde laadrails, die kunnen worden gebruikt voor de bevestiging van inrichting of om lading te sjorren. Modul-System biedt sjorogen die extreem robuust en gemakkelijk te verplaatsen zijn.

GEMAXIMALISEERD GEBRUIK VAN DE LAADRUIMTE

Een oplossing met dubbele vloer maximaliseert het gebruik van de laadruimte. Zware en omvangrijke lading wordt in de lange laden onder de dubbele vloer geplaatst en is gemakkelijk toegankelijk vanaf de buitenkant van het voertuig. De ruimte boven de dubbele vloer is beschikbaar voor gereedschap en andere apparatuur. Het is ook mogelijk om inrichting bovenop de dubbele vloer te maken om het gebruik van de laadruimte te maximaliseren.

VEILIG IN GEVAL VAN BOTSING

Om veiligheidsredenen worden zware en omvangrijke items bewaard in lange laden onder de dubbele vloer. Elke lade is uitgerust met een CRP (Crash Restraint Panel), dat voorkomt dat zware ladingen naar voren worden gestuwd bij een mogelijk een ongeval.

De installatie van oplossingen met dubbele vloer gebeurt met inachtneming van veiligheid. De laden worden bevestigd met een bepaalde afstand tussen de producten om ingebouwde vervormingszones te creëren, waardoor ze niet in het tussenschot kunnen worden geduwd in het geval van een aanrijding van achteren.

Als aanvullende optie bieden we een veiligheidsplaat die dicht bij het tussenschot is gemonteerd en het versterkt. In het geval van een botsing aan de achterkant van het voertuig absorbeert de wand de ladingen van de dubbele vloer om de bestuurder en de passagier extra te beschermen.

 

MINDER LEZEN

ACCESSORIES

NAAR DE PRODUCTEN »

De Modul-System accessoires zijn innovatieve producten die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in inrichtingen uit het Modul-System assortiment. Door uw inrichting aan te vullen met Modul-System accessoires vergroot u de functionaliteit van het systeem en creëert u een nog efficiëntere werkplek.

Lichtgewicht en robuust

NAAR DE PRODUCTEN »

Modul-System heeft ruime ervaring als producent van lichtgewicht stalen bedrijfswageninrichtingen. Wij waren het eerste bedrijf in onze branche dat hoge-sterktestaal (HSS) en later ultrahoge-sterktestaal (UHSS) in zijn producten ging toepassen. Door dit hightech materiaal te gebruiken hebben we het gewicht van onze producten nog verder kunnen reduceren, terwijl onze oplossingen nog steeds buitengewoon solide en botsveilig zijn.

Een inrichting die minder weegt, biedt vele voordelen, zoals meer laadvermogen, lager brandstofverbruik en minder kooldioxide-uitstoot. 

MEER LEZEN

Als staal lichter is dan aluminum en kunststof

Worstelt u met het laadvermogen? Overweegt u om over te stappen op een ander materiaal om het gewicht van het inrichtingssysteem te reduceren? Dan moet u daar misschien nog eens over nadenken.

We hebben een directe vergelijking gemaakt tussen de inrichting van het huidige Modul-System en wat soortgelijke modules zouden wegen als ze van een ander materiaal zouden zijn gemaakt. Behoud van laadcapaciteit was een vereiste.

De conclusie luidde dat het systeem ongeveer hetzelfde zou wegen als het van aluminum was gemaakt en dat het aanzienlijk zwaarder zou zijn als het van kunststof/composiet of zacht staal was.

 

  Modul-System Aluminum Kunststof /
composiet
Hoge-sterktestaal Zacht staal
Gewicht 78 kg 79 kg 83 kg 104 kg 116 kg
Versch. (kg)   +1 kg +5 kg +26 kg +38 kg
Versch. (%)   +1 %  +6 % +25 % +33 %

 

MINDER LEZEN

UHSS - het ultieme materiaal voor
voertuiginrichting

NAAR DE PRODUCTEN »

Er is op de markt tegenwoordig een groot aantal verschillende staalkwaliteiten met verschillende eigenschappen beschikbaar. Welk staal het meest geschikt is, hangt af van waarvoor het product zal worden gebruikt en welke eigenschappen het moet hebben.

Het ultrahoge-sterktestaal (UHSS) van Modul-System is vier maal sterker dan zacht staal. De buitengewone sterkte van dit materiaal maakt constructies mogelijk met aanzienlijk dunnere staalplaten, wat leidt tot producten die minder wegen.

MEER LEZEN

Een ontwerp maken voor een product van ultrahoge-sterktestaal is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Bij dunner staal moet voor een goede stijfheid meestal de vorm worden aangepast.

De legborden van Modul-System bijvoorbeeld hebben een ingerolde rand die vervorming (doorbuigen) tegengaat. Met dit ontwerp (octrooi aangevraagd) is een gewichtsvermindering tot 40% mogelijk in vergelijking met hetzelfde legbord in zacht staal.

 

Materiaalvergelijking

Worstelt u met het laadvermogen? Overweegt u om over te stappen op een ander materiaal om het gewicht van het inrichtingssysteem te reduceren? Dan moet u daar misschien nog eens over nadenken.

We hebben een directe vergelijking gemaakt tussen de inrichting van het huidige Modul-System en wat soortgelijke modules zouden wegen als ze van een ander materiaal zouden zijn gemaakt. Behoud van laadcapaciteit was een vereiste.

De conclusie luidde dat het systeem ongeveer hetzelfde zou wegen als het van aluminium was gemaakt en dat het aanzienlijk zwaarder zou zijn als het van kunststof/composiet of zacht staal was.

 

  Aluminium Zacht staal HSS UHSS
Dichtheid  2.7 kg/dm3 7.8 kg/dm3 7.8 kg/dm3  7.8 kg/dm3
Sterkte 70-150 MPa 200 MPa 350-500 MPa 700 -1100 MPa
Elasticiteitsmodulus  70 GPa  210 GPa 210 GPa 210 GPa
         
Relatieve dichtheid 1 3 3 3
Relatieve sterkte 1 1,5-2 3-4 4-6
Relatieve elasticiteitsmodulus 1 3 3 3
Relatieve slagvastheid 1 2 2,5 3

 

Alle soorten staal, ongeacht de sterkte, hebben dezelfde dichtheid en elasticiteitsmodulus. Dit betekent dat producten met dezelfde grootte en vorm, ongeacht het soort staal, evenveel zullen wegen en evenveel zullen buigen onder belasting. Het verschil tussen de soorten is hun sterkte. Een product van ultrahoge-sterktestaal kan 6 maal zwaarder worden belast dan hetzelfde product van aluminium.

 

MINDER LEZEN

Selecteer uw voertuig


Selecteer uw voertuig voor onze standaard inrichtingen, vloeren en zijwanden.

LATEN WE AFSPREKEN

Hebt u nog vragen of wilt u een afspraak maken?
Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op!

Of bezoek onze FAQ-pagina en kijk of uw vraag al is beantwoord:

Bezoek de FAQ-pagina

De website maakt gebruikt van cookies.  Lees meer

Aanvaarden