PS Autosport succesvol in Spa

-

Ook dit seizoen sponsort Modul-System Nederland weer PS Autosport die met twee BMW’s 3 serie en 2 BMW 1-series deelnemen aan de Dutch Supercar Challenge. Anders dan bij de ’Cupklassen’ die Nederland rijk is, is er geen inbreng van autofabrikanten of importeurs. 

Race 1
De eerste race in Spa Francorchamps was enorm spannend, wat wel sprekend is voor dit circuit. De start verliep super goed voor beide duo’s waarbij coureur Stox zelfs even op pole position voor zijn raceklasse reed. Wat een geweldige ervaring en prestatie. Helaas voor hem lieten de banden van zijn auto het langzaam afweten, wat ook niet gek is. Wij rijden met onze M3’s namelijk met straatauto’s, die een stuk zwaarder zijn dan concurrenten op de baan. Dit betekent dat onze banden ook veel meer te verduren hebben en dus sneller slijten, maar….coureur De Vries stapte in bij de pitstop en kon, met het nodige driftwerk, toch op een verdienstelijke derde plaats over de finishstreep komen. 

Coureurs Van Rijswick en L’Ortye hadden het zwaar tijdens de eerste race: door de voor hen redelijk nieuwe baan en de enorme drukte tijdens de race was het continu aanpassen. Elke bocht weer met een strategie benaderen, waarbij zij veel hulp hebben gekregen van de datamannen om uitleg te geven hoe ze waar moesten rijden. Heel nuttig en succesvol, want de heren eindigden toch nog p een nette 18eplaats. 

Tijdens de race was het overigens een komen-en-gaan van safety cars en gele vlaggen, want er gebeurde zoveel… Absolute aanrader dus om na te kijken op SBS6 Autosport! (bevestiging van uitzenddatum volgt!) 

 

 

Race 2
Tweede race: regen, regen, regen, regen, regen, regen, regen… 
Was de eerste race op zaterdag mooi zonnig, op zondag begon de dag bewolkt en begon het vanaf de middag te regenen. Maar dan ook echt flinke regen, wat al direct gevolgen had voor de races op de baan. Ook onze monteurs moesten de auto’s aanpassen en o.a. de regenbanden plaatsen. Coureur De Vries had er al vanaf de eerste regendruppels zin in: in regen is hij goed al zegt hij zelf…dus wij waren benieuwd! 

Terwijl we met de gasten heerlijk genoten (ondanks de regen) van het vele spektakel op de baan en de lekkere service (o.a. met massages van Office Wellness) mochten de heren coureurs zich aan het einde van de dag klaarmaken voor hun tweede race op dit geweldige circuit. Vol moed gingen de heren Stox en Van Rijswick met hun mooie bolides naar de start, waar al snel bleek hoeveel water er op de baan lag en nog steeds uit de wolken viel. De race werd dan ook gestart met een safety car die na een aantal ronden de baan afging voor het echte racen. Ondanks deze veilige start ging het op de baan al snel mis en menig auto parkeerde zich langs de kant of stopte simpelweg door het slechte zicht. Door het water was er continu mist op de baan, waardoor soms zelfs het parcour niet meer zichtbaar was. 

Doodeng en enorm gevaarlijk om te rijden dus! Des te trotser dat we zijn op onze coureurs: want met een enorm verdiende tweede plek voor het duo Stox/De Vries en wederom een achttiende plek voor het duo Van Rijswick/L’ Ortye. En los van de resultaten: knap dat de bolides zonder schade retour gebracht werden op de paddock. 

 

 

PS Autosport goed in beeld - zondag bij SBS6 Autosport 
Afgelopen raceweekend heeft SBS6 Autosport uitgebreid opnames gemaakt van PS Autosport. Meer dan 1,5 uur waren ze bij ons...dat moet toch iets opleveren op TV denken wij zo... Minimaal 1 minuut? 

Wij zijn benieuwd en hopen dat u, samen met ons, zeker gaat kijken! 

Zondag 1 juli 2012 
12.00 uur 
SBS6 Autosport 

Uitzending gemist? Kijk het dan na op onze website bij video's of bij uitzendinggemist.nl. 

Tekst: PS Autosport

 

De website maakt gebruikt van cookies.  Lees meer

Aanvaarden