We stoppen met het versturen van montagehandleidingen

-

Elk jaar versturen wij bijna een kwart miljoen montagehandleidingen. Dat betekent dat er bijna een ton per jaar aan papier de deur uit gaat. Omdat we ernaar streven om het milieu zo min mogelijk te belasten, hebben we besloten om geen montagehandleidingen met de producten meer mee te sturen en ze vanaf nu alleen digitaal aan te bieden. 

-Een groot deel van alle producten die onze fabriek verlaat, wordt verstuurd naar onze Service Centers of partners. Zij zijn zo ervaren dat ze geen handleidingen meer nodig hebben en hiermee dus een aanzienlijke hoeveelheid papier direct weer weggooien, aldus David Mickelson, CEO van de Modul-System Groep. 

Dit is echter niet het enige voordeel. Het niet meer verspreiden van hard copies van montagehandleidingen heeft een gunstig effect op ons werk met Lean Production. 

Doordat we geen montagehandleidingen meer verspreiden, kunnen we het aantal taken in onze fabriek en werkplaatsen verminderen en zo efficiënter werken. En omdat er geen handleidingen meer verzameld, opgeslagen en verwijderd hoeven te worden, krijgen we een schoner en beter werkklimaat en wordt het materiaal om te recyclen significant minder, aldus Anders Carlsson, hoofd van het Lean Production project. 

De website maakt gebruikt van cookies.  Lees meer

Aanvaarden