Verlichting voor uw bedrijfswagen

Verlichting voor uw bedrijfswagen

-

De installatie van de juiste verlichting in bedrijfswagens is van essentieel belang. Zo weet u zeker dat de werkzaamheden zo goed mogelijk worden uitgevoerd en de werkruimte veilig is voor zowel gebruiker als klant.


Het belang van verlichting

Door flexibele diensten aan te bieden, gebruiken veel vaklui hun auto‘s niet alleen overdag, maar ook 's avonds en 's nachts. Als in het donker wordt gewerkt, is voldoende verlichting heel belangrijk. Ook overdag is het zicht in de laadruimte van veel auto‘s slecht. Naast de achterruit hebben veel bedrijfswagens geen andere ramen. Bovendien monteren de autofabrikanten vaak alleen basisverlichting. Hoewel sommigen zijn begonnen om ledverlichting in hun nieuwe auto‘s te installeren, moeten bedrijfswagens voor een beter zicht in de laadruimte worden voorzien van aanvullende verlichting.

 
Het is echter minstens zo belangrijk dat de buitenkant van de auto voldoende wordt verlicht. Als bij slecht zicht of in het donker wordt gewerkt, is het belangrijk om goed te kunnen zien als je tijdens de werkzaamheden van en naar de auto loopt. Bovendien moeten bij sommige beroepen bepaalde handelingen buiten de auto worden uitgevoerd. Voldoende verlichting zorgt voor een veilige werkomgeving en verbetert het vakmanschap van de gebruiker.

Nutsbedrijven bijvoorbeeld moeten voor hun werkzaamheden vaak naar afgelegen plaatsen en hebben te maken met smalle toegangswegen en bosrijke gebieden. In dat soort gevallen is geschikte buitenverlichting niet alleen essentieel voor het zicht van de gebruiker, maar ook als waarschuwing voor andere auto‘s. In bepaalde landen, vooral in Scandinavië, is het in de winter veel minder licht en soms schijnt de zon helemaal niet. Voldoende buiten- en binnenverlichting is noodzakelijk voor gebruikers die in dit soort uitdagende omstandigheden werken.


Buitenverlichting

Van zwaailampen en flitsers tot lichtbalken met led, de mogelijkheden voor buitenverlichting zijn legio. Niet alleen voor voldoende verlichting voor de gebruikers, maar ook om andere weggebruikers te waarschuwen voor een werkvoertuig. Door de juiste verlichting op het werkvoertuig kunnen ze veilig op de weg en in de werkomgeving worden gebruikt.

Zwaailampen, flitsers en lichtbalken worden veel gebruikt. Flitsers worden vaak plat op de zijkant van voertuigen of in de grille gemonteerd, zodat ze niet in de weg zitten. Flitsers doen meer dan alleen het gebied voor de auto verlichten. Indien nodig kan de verlichting zo worden geconfigureerd dat het lichtbeeld 135º of zelfs 360º is, als een hoekflitser wordt gebruikt.

Dankzij de ledtechniek is moderne buitenverlichting zeer compact. Kleine lichtbalken kunnen op allerlei plaatsen op de auto worden aangebracht. Aangezien ze klein en compact zijn, kunnen ze worden gebruikt waar de gebruiker van de auto dat wil. Kleine hide-away flitsers met ledlamp zijn een recente innovatie. Deze flitsers kunnen lichtbalken vervangen en als waarschuwing op allerlei auto‘s worden gebruikt. De kleine hide-away flitsers kunnen op allerlei manieren worden gemonteerd, zoals in het lamphuis aan de voor- of achterkant, de bumper en/of deurpanelen. 

 
Traditionele halogeenverlichting is vervangen door ledlampen die een veel langere levensduur hebben. Ledlampen gebruiken ook minder stroom. Dat is een belangrijke afweging, aangezien bedrijfswagens vaak de verlichting laten branden om het werkgebied te verlichten. Het is heel belangrijk dat de accu hierbij niet wordt leeg getrokken en u moet zich dan ook bewust zijn van het benodigde vermogen om de lampen te laten branden. Een waarschuwingssysteem kan dit voorkomen.

Dankzij de verschillende amberkleurige en vooraf ingestelde flitspatronen zijn de ledlampen zeer bruikbaar en veelzijdig. De amberkleurige flitsers zijn sterk gereguleerd en getest, zodat ze aan regionale en internationale EMC-eisen voldoen.

Het is belangrijk om volledig gecertificeerde lampen in een auto te plaatsen, omdat de certificering de productprestaties en openbare veiligheid garandeert. Hoewel er nog steeds niet-gecertificeerde lampen door gewetenloze importeurs worden verkocht, is een veiligheidscertificaat een vereiste voor fabrikanten en de meeste erkende vakmensen zullen geen producten installeren als deze niet correct zijn gecertificeerd.

 
Binnenverlichting

Het is gebruikelijk om verschillende lichtstroken in het dak van de auto te monteren om voor voldoende binnenverlichting te zorgen. Naast dakverlichting kunnen de stroken ook onder de legborden en boven de werkbanken worden gemonteerd om de werkgebieden te verlichten. Ladeverlichting en extra legbordverlichting verbeteren de zichtbaarheid.

Interieurverlichting in het dak van de auto kan schaduwen veroorzaken. Daarom is het handig om downlights onder legborden te monteren om te zien welke uitrusting er op het bord eronder ligt. Met binnenverlichting kunnen gebruikers precies vinden wat ze nodig hebben, waardoor men veel efficiënter werkt.

 

 


Veel producten hebben ook een magneet. In plaats van te boren en lampen in vaste bevestigingen aan te brengen, kunnen zwaailichten met magneten nu overal in en op de auto worden geplaatst. Deze veelzijdige verlichtingsproducten kunnen worden gebruikt wanneer en waar ze nodig zijn.

In combinatie met een lichtgewicht vloer van aluminium kan met strategisch geplaatste verlichting een helder en zichtbaar interieur in elke bedrijfswagen worden gerealiseerd, waardoor de werkomstandigheden voor de gebruiker enorm verbeteren. Een georganiseerde en goed verlichte auto heeft de juiste uitstraling. Klanten kunnen er zeker van zijn dat ze te maken hebben met een professionele en efficiënte vakman.

 

De website maakt gebruikt van cookies.  Lees meer

Aanvaarden