Innovatieve lichtgewicht werkbank

Innovatieve lichtgewicht werkbank

-

Met genoegen kondigen we de lancering aan van een splinternieuwe lichtgewicht en robuuste werkbank voor bestelwagens. 

De lichtgewicht-reis van Modul-System mag dan in 2004 zijn begonnen maar is verre van voltooid. Elke kilo die in een bedrijfswagen kan worden bespaard aan inrichting ten behoeve van een extra kilo aan gereedschap en/of andere apparatuur is een doorlopend project.

De nieuwe lichtgewicht werkbank is gemaakt van gelaagd materiaal en is ca. 60 % lichter dan een overeenkomstig product dat van hout is gemaakt. Een bank van 1,5 m weegt nu slechts 7 kg, wat een gewichtsbesparing van 12 kg oplevert in het voertuig vergeleken met de oude versie die 19 kg. woog. De kern is gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen (XPS) en het oppervlak van glasvezel versterkt polyester.

„Dit maakt het product uitzonderlijk robuust en bestand tegen olie, chemicaliën en extreme temperaturen“, legt Thomas Johansson uit, vicepresident van Modul-System.

Daarnaast is de werkbank niet gevoelig voor vocht, waardoor houten werkbanken kunnen vervormen.

De werkbank beschikt over randbescherming gemaakt van aluminium voor extra stevigheid. Het profiel zorgt tevens voor een mooie afwerking. De rand van de werkbank beschikt tevens over een geïntegreerde T-track dat de installatie vereenvoudigt.

Werken met sandwichmaterialen is niets nieuws voor Modul-System. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in schotten en vloerproducten.

„Het grootste voordeel van sandwichmaterialen is dat je heel robuuste en toch lichte producten kunt krijgen. Dat biedt de mogelijkheid om de producteigenschappen te optimaliseren door een bepaald materiaal te selecteren“, zegt Thomas Johansson.

De nieuwe lichtgewicht werkbank is nu beschikbaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en om een bestelling te plaatsen.

 

 

De website maakt gebruikt van cookies.  Lees meer

Aanvaarden