Succesvol raceweekeinde!

-

Ook dit seizoen sponsort Modul-System Nederland weer PS Autosport die met twee BMW’s 3 serie en 2 BMW 1-series deelnemen aan de Dutch Supercar Challenge. Anders dan bij de ’Cupklassen’ die Nederland rijk is, is er geen inbreng van autofabrikanten of importeurs. Eind mei streek het team neer op het Duitse circuit de Nurburgring in de Eifel. 

Race 1 
Race 1 startte op zondag op een heerlijk zonnige baan, waardoor de banden al snel op temperatuur kwamen. Bij de indrukwekkende start ging het helaas al direct mis: coureur Hoevenaars werd bruut van de baan geduwd waardoor hij spinde en met te veel schade niet meer verder kon rijden: poleposition weg, 0 punten en werk aan de winkel voor de monteurs. Wat een domper! 

Het team Van Rijswick/L'Ortye had echter wel meer geluk: door de onrustige start konden zij heel veel, maar dan ook echt heel veel plaatsen goedmaken: van zestien naar plek zes! Wat een start! De beide heren konden, op deze moeilijke baan, genieten van een geweldige race met veel gevechten en eindigden uiteindelijk op positie acht. 

Het kersverse duo Van der Voort/Speelman kon ook genieten: met slechts een plaats verlies eindigden zij op het podium op een mooie tweede plek. Top voor de punten voor het kampioenschap en een geweldige voortzetting van het eerste raceweekend. 

Het nieuwe duo Stox/De Vries kon ook genieten. Met diverse gevechten in het veld hadden ze meer plezier dan ooit en konden de M3 uiteindelijk binnenrijden op een vierde plaats. 

 


Race 2 
Op pinksterzondag was coureur Hoevenaars klaar voor revanche en waren de andere coureurs vastbesloten om hun posities te verbeteren. Op naar nog meer podiumplaatsen! Die missie is ook deze dag weer bijna geheel geslaagd... 

De race startte deze keer rustiger dan de dag ervoor: zonder heftig contact konden alle bolides de eerste bocht (en direct scherpe hairpin) doorkomen om vervolgens een mooie race van een uur tegemoet te gaan. Met drukte in de pitstraat en direct de extra pitstoptijd (die je krijgt als je in de top 3 eindigt) was het een waar spektakel en was de spanning om te snijden. 

Coureur Hoevenaars had echt een pechweekend, want door technische problemen moest hij zijn bolide al in de beginfase van de race parkeren langs de baan. Voor hem een weekend om snel te vergeten! 

Het duo Van der Voort/Speelman reed echter de sterren van de hemel: plaats twee werd weer achter zich gelaten en plaats een werd veroverd. Wat een geweldig weekend voor dit nieuwe duo! 

 


De glimlach kon ook bij Stox niet meer van zijn gezicht geveegd worden: samen met De Vries konden zij plaats drie binnenhalen en stonden zij te glunderen op het podium. Een mooie prestatie en dus een bevestiging van de overstap naar de Supercar Challenge. 

Maar ook coureurs Van Rijswick/L'Ortye deden het uitermate goed: een strijd van vele ronden kwamen continu goed in beeld en hield de gemoederen goed bezig. Een mooie pitstop en vervolgens nog een enkele plek verloren, maar uiteindelijk konden zij hun bolide op plaats 11 binnenrijden. 

Al met al een heerlijk weekend vol spanning en mooie resultaten. 

Nu op naar de Euroraces in Spa Francorchamps! 

Kijk het na op TV!
De races van de Nurburgring 
worden op zondag 10 juni uitgezonden om 12.30 uur bij SBS6 Autosport. Kijk het na en geniet! 
Uitzending gemist? Kijk het dan na op onze website (www.psautosport.nl) bij video's of bij uitzendinggemist.nl. 
Tekst : PS Autosport 
Foto's : Hans van de Weem 

 

De website maakt gebruikt van cookies.  Lees meer

Aanvaarden